MENU

Mantelzorg

Ondersteuning voor mantelzorgers
Veel mensen zorgen weleens voor een ziek familielid of bekende. Meestal gaat hulp bieden vanzelf. U doet weleens de boodschappen voor uw ouders, haalt de stofzuiger door het huis van uw buurman of gaat met uw tante mee naar het ziekenhuis. De redenen waarom een naaste zorg nodig heeft kunnen heel divers zijn. Denk niet alleen aan lichamelijke en psychische ziekten, maar ook aan bijvoorbeeld ouderdom of verslaving. Wanneer u voor langere tijd intensief voor een naaste zorgt en daar niet voor betaald wordt, dan noemen we dit mantelzorg. Heeft u een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste die u verzorgt? Dan bent u mantelzorger.

Veel mantelzorgers willen de hulp die zij geven graag zo lang mogelijk en op hun eigen manier blijven doen. Maar er komt veel bij kijken als de zorg langdurig en intensief wordt. Mantelzorgers kunnen bijvoorbeeld vragen hebben over praktische zaken en regeltaken, of over het (tijdelijk) delen van de zorg en zorgen. Vaak willen mantelzorgers hun verhaal delen met andere mantelzorgers of met een consulent mantelzorg. Het kan enorm helpen als iemand een luisterend oor biedt of meedenkt, zodat de mantelzorger zelf ook in balans blijft.

Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning ondersteunt mantelzorgers in Zandvoort in de breedste zin van het woord. Ook bij Pluspunt kunt u terecht met vragen over mantelzorg. Tandem en Pluspunt werken nauw met elkaar samen.

Meer informatie vindt u op www.tandemmantelzorg.nl 
Op de website van Tandem vindt u ook meer informatie over ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers, zoals huishoudelijke ondersteuning in uw eigen woning.

Voor al uw vragen over mantelzorg kunt u telefonisch contact opnemen met Tandem via 023 891 06 10.

Lees hier Mediatips voor mantelzorgers

Annet Hilgersom,  mantelzorgconsulent
Met enthousiasme begeleid ik lotgenotengroepen. Het delen en (h)erkennen van elkaars verhaal speelt in de groepen een grote rol, zowel in de wandelgroep, de mindfulnessgroep als bij de gespreksgroepen op locatie. Voor workshops ben ik aanspreekpunt.

Binnen ons werkgebied richt ik mij extra op het Zandvoortse. Ik vind het ongelooflijk belangrijk verbinding te zoeken met andere organisaties en professionals om “het goede” te doen en daar waar mogelijk naar elkaar door te verwijzen. Kennen wij elkaar nog niet? Laat dan een berichtje achter op app of mail, dan neem ik contact op om kennis te maken! 

 a.hilgersom@tandemmantelzorg.nl | 06-52790949

Samen zorgen, daar staan wij voor.

Annet Hilgersom

MENU