MENU

Internationale Vrouwendag 2024

Wat een bijzondere bijeenkomst hadden we op 8 maart in Pluspunt Centrum, locatie De Blauwe Tram. Internationale Vrouwendag met het thema; Een wereld, duizend vrouwen.

We bleven de kring groter en groter maken om meer en meer vrouwen erin op te nemen. Met uiteindelijk meer dan 30 dames genoten we van de verschillende inspirerende en indrukwekkende verhalen. Deelnemers en vrijwilligers van het Vrouwencafé opgezet door Vevean Botros deden hun verhaal. Ook deelnemers en vrijwilligers van de Taalsoos vertelden over hun levenservaringen.

Het ging van ‘spoken word’ tot interessante vraagstellingen.
Vevean Botros van het vrouwencafé deelde haar inspirerende en indrukwekkende verhaal. En daarna ook Ketevan, deelnemer van het vrouwencafé en vrijwilliger van Pluspunt vertelde haar verhaal met veel humor over de gewoontes in Georgië en hoe anders dat is in Nederland. De Taalsoos van de Bibliotheek Zandvoort waren ook goed vertegenwoordigd met hun vrijwilligers en deelnemers die het woord namen. We hebben verhalen gehoord over Soedan, Somalië, Georgië, Maleisië, maar ook over Zandvoort, Amsterdam en Limburg. De overeenkomsten en de verschillen kwamen hieruit naar voren. Een leerzame en gezellige ochtend waar mooie contacten uit zijn ontstaan.

Heb je zelf ook behoefte om met vrouwen in gesprek te aan. Ga eens langs bij het Vrouwencafé in Pluspunt Noord en drink een kopje koffie mee.

MENU