MENU

Prinsjesdag

Prinsjesdag voor leerlingen groep 6 van de Hannie Schaftschool en deelnemers van de Locomotief van Pluspunt

Op dinsdagochtend 21 september kwamen de leerlingen van groep 6 van de Hannie Schaftschool op bezoek in de grote zaal van De Blauwe Tram.
Daar troffen zij de deelnemers van de Locomotief, een activiteit van Pluspunt waarbij een groepje Zandvoortse senioren iedere dinsdagochtend bij elkaar komen.

De kinderen en deelnemers hadden die dag een hoedje meegenomen om de quiz hoedje op, hoedje af te spelen. Een variant op petje op, petje af.
Twee juffen die de groep begeleidden stelden om de beurt een vraag over Prinsjesdag. Door het hoedje op of af te doen konden de kinderen en deelnemers laten zien welk antwoord ze dachten dat goed was.
Natuurlijk mochten de kinderen en senioren met elkaar overleggen! Zo werd er bijvoorbeeld overlegd of Prinsjesdag van oorsprong zo heet om de verjaardag van de prinsjes te vieren of omdat de prinsjes even naar het publiek kwamen zwaaien. Ook werd er gesproken over de gouden en de glazen koets, wie nu de troonrede voorleest en waar de koning en koningin (normaal gesproken) op het balkon verschijnen.

Het was een gezellige en leerzame ochtend en we zijn hoopvol gestemd dat dit soort activiteiten weer georganiseerd kunnen worden!

MENU